Geniet van uw vakantie
op Camping La Tour Fondue **

Het schiereiland Giens en de omgeving ontdekken.

De stranden en kreken.

Camping La Tour Fondue wordt omringd door kreken langs het kustpad of ‘sentier du littoral’.

 • Le Bouvet op 200 m
 • Le Pradeau op 800 m
 • Kleine kreekjes vanaf 300 m
 • Voor de groter zandstranden: richting Almanarre op 3 km of La Badine op 2 km.

 

BELANGRIJKE GEGEVENS

Beste vrienden die van wandelen en landelijke wandelingen houden, het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de omstandigheden van het mediterrane klimaat, dat in de zomer extreem droog wordt, wat leidt tot een aanzienlijke toename van het risico op brand. Bepaalde bijzonder kritieke situaties (sterke wind, toegenomen droogte) leiden tot de tijdelijke sluiting van wandelpaden, evenals van bosmassieven.

Als gevolg hiervan hebben de autoriteiten een preventieplan geïmplementeerd dat wij u uitnodigen om te lezen door op deze link te klikken: Toegang tot bosgebieden.

De Gouden Eilanden (Îles d’Or)

PORQUEROLLES
Vlak bij de camping bevindt zich bovendien de pier voor de overtocht naar Porquerolles. Na een tocht van twintig minuten kunt u in alle vrijheid dit prachtige en ongerepte eiland ontdekken. De wandelpaden zijn perfect om Porquerolles te voet of met de fiets te verkennen. Absolute toppers op Porquerolles zijn de stranden Notre-Dame en Argent, het dropje, de olijfboomgaarden, de Pointe du Langoustier en het Fort Ste Agathe met uitzicht op de Middellandse Zee en de stad Hyères.

PORT CROS
Port Cros, een natuurpark onder bescherming van het Conservatoire du Littoral, is een eiland waar u enkel prachtige, woeste natuur vindt. U kunt het eiland met zijn dennen, eucalyptusbomen en cicaden niet alleen te voet verkennen via de wandelpaden, maar ook onder water dankzij het onderwaterpad aan het strand van Palud, met tal van vissen en koralen. Vergeet dus zeker uw wandelschoenen, maar ook uw snorkel niet als u de rijkdommen van Port Cros wilt ontdekken.

LE LEVANT
Vanuit de haven van Hyères, richting het naturisme-eiland van Les Îles d’Or: Le Levant. Wandel onder de dennen in volledige harmonie met de natuur en maak gebruik van de stranden van het eiland om een verfrissende duik te nemen.

Het stadscentrum van Hyères

Neem tijdens uw vakantie op La Tour Fondue ook even de tijd om Hyères en zijn stadscentrum te bezoeken. We raden u in het bijzonder de oude stad aan, de openbare tuinen (Ste Claire en St Bernard), Villa Noailles en de ruïnes van het kasteel met uitkijkpunt over de hele stand en het schiereiland Giens.

De essentiële dingen in de Var en zijn omgeving

 • De Gouden Eilanden (Îles d’Or)
 • De haven van Toulon vanaf de Mont Faron
 • Bormes les Mimosas
 • Saint Tropez
 • De Calanques de Cassis in Marseille
 • Gorges du Verdon
 • Grimaud

Het schiereiland Giens en zijn omgeving